Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΥ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΩΝ - 16 ΔΕΚ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ




ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ ΕΒΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡOΤΕΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ Έβρου καταγγέλλει τις νέες δίκες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Έβρου , που δικάζονται στην Ορεστιάδα 16 Δεκέμβρη 2011 για την ενεργή συμμετοχή τους στο μπλόκο του Ορμενίου το 2010 . Τα νέα αγροτοδικεία όπως και τα μαθητοδικεία, τα ναυτοδικεία κλπ, εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος .
Για άλλη μια φορά επιδιώκουν με τα αγροτοδικεία να τρομοκρατήσουν αγρότες και κτηνοτρόφους για να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα την πολιτική της ΕΕ της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων μια πολιτική που τους οδηγεί στην καταστροφή.

Η νέα τρικομματική κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας ( ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ) συνεχίζει την επιχείρηση να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα. Με νέα βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ, που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις με τα χαράτσια της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ, την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 €, την αύξηση του ρεύματος που αποφάσισαν, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα με παράλληλη αύξηση του κόστους παραγωγής και ζωής.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία, με τα συνεχόμενα εκβιαστικά διλήμματα, θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.
Είναι γελασμένη! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
Στο μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης- ΕΕ - ΔΝΤ αντιπαρατάσσουμε το δικό μας μέτωπο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, την κοινή δράση και συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την βάρβαρη καπιταλιστική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα με στόχο την ανατροπή τους και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας προς όφελος του λαού, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, ολόπλευρη ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.
Αυτό αποτελεί τον μονόδρομο για μας και περνάει μέσα από τους αγώνες μας που συνεχίζονται ως την ανατροπή της εξουσίας τους.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων της αγροτιάς.

Καλούμε σαν ΠΑΣΥ τους αγρότες & το λαϊκό κίνημα του Έβρου
σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
16 Δεκέμβρη ώρα 9.30΄ τη μέρα της Δίκης
έξω από τα Δικαστήρια Ορεστιάδας

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ