Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αγροτοδικείο Ορεστιάδας - 6 μήνες φυλάκιση στους αγρότες - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΡΙΤΗ २० ΔΕΚ. ΩΡΑ 11 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»


Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας
6 μήνες φυλάκιση στους 18 αγωνιστές αγρότες του Έβρου


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι στη συγκέντρωση συμπαράστασης
που οργανώνει η Ομοσπονδία
Τρίτη 20 Δεκ. ώρα 11 το πρωί μπροστά στην ΑΤΕ Ορ-δας


Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι

Στις 16 Δεκέμβρη 2011 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιάννης Μαργαριτίδης και 17 ακόμα συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλάκιση ( με ανασταλτικό χαρακτήρα) γιατί συμμετείχαν ενεργά στο μπλόκο του Ορμενίου τον Γενάρη του 2010.

Είναι καθαρό ότι με την ποινικοποίηση των αγώνων και τα αγροτοδικεία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ εδώ και χρόνια προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν για να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα, με σκυμμένο το κεφάλι, την πολιτική της Ε.Ε, την ΚΑΠ. Να παραδοθούμε σε μια πολιτική που καθημερινά μας εξαθλιώνει και «κατάντησε» την χώρα μας να σπαταλά τεράστια ποσά για την αγορά αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ
ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Βγήκαμε στους δρόμους του αγώνα και θα ξαναβγούμε για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που μας οδηγεί στην καταστροφή. Έχουμε και εμείς οι αγρότες την υποχρέωση να προστατέψουμε το μόχθο μας, τα χωράφια μας , τις οικογένειές μας, να υπερασπίσουμε το δικαίωμα να μείνουμε στα χωριά μας .

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι και προετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες. Ιδιαίτερα σήμερα που η «Συγκυβέρνηση», η ΕΕ , το ΔΝΤ δυναμώνουν τον πόλεμο εναντίον μας με μνημόνια, νέους φόρους , χαράτσια, αυξήσεις στα καύσιμα, στα λιπάσματα, στα μέσα και εφόδια που χρησιμοποιούμε. Σήμερα που οι περισσότεροι αγρότες ετοιμάζονται να κάνουν «μαύρα» Χριστούγεννα καθώς είναι ακόμα απλήρωτοι για τις σοδειές του 2011.

>>> Συνεχίζουμε τους αγώνες και διεκδικούμε:

• Να πληρωθούν άμεσα οι αγρότες για τις σοδειές του 2011
(Ηλιόσπορα , καλαμπόκια, κλπ)
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς,
• Προστασία της ντόπιας παραγωγής.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.
• Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής (λιπάσματα, σπόρια, καύσιμα κλπ)
• Να δοθούν άμεσα όλες οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
• ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο με 100% κάλυψη των ζημιών.
• Αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 17%,

• ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει