Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Οι "αγωνιστές" του καναπέ



Προς τους φοιτητές Δασολογίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την στάση της ΕΑΑΚ-liberation στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία 6 -7/11. Την ίδια στιγμή που οι φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών διαδήλωναν μαζί με τους εργαζόμενους του Π.Α.ΜΕ σε 72 πόλεις πανελλαδικά οι «αγωνιστές» των ΕΑΑΚ προτίμησαν να διαδηλώσουν από τον καναπέ.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην Ορεστιάδα την πρώτη μέρα της απεργίας Τρίτη 6/11 οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ συμμετείχαν στην συγκέντρωση που καλούσαν οι εργαζόμενοι με το Π.Α.ΜΕ και οι αγρότες με την Π.Α.ΣΥ έξω από την Αγροτική Τράπεζα Ορεστιάδας στις 11:00. Οι υπέρ-επαναστατες των ΕΑΑΚ μέρα απεργίας προτίμησαν να καθίσουν φρόνιμα στα μαθήματα από το να βρεθούν δίπλα στους απεργούς εργαζόμενους γονείς μας. Κάποιοι άλλοι περιφέρονταν στους δρόμους και τις καφετερίες της πόλης.

Τη δεύτερη μέρα της απεργίας Τέταρτη 7/11, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων ταφόπλακα για τον εργαζόμενο λαό μας, οι φοιτητές του ΜΑΣ συμμετείχαν σε δυο κινητοποιήσεις. Το πρωί 10:30 με το Π.Α.ΜΕ και την Π.Α.ΣΥ στην συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Ορεστιάδας και το απόγευμα 18:30 στο πανεβριο συλλαλητήριο που καλούσαν οι επιτροπές Π.Α.ΜΕ(εργαζομενοι)-Π.Α.ΣΥ(αγροτες)-Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.(αυτοαπασχολουμενοι)-ΜΑΣ(φοιτητες)-ΟΓΕ(γυναικες) μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Οι «αγωνιστές» των ΕΑΑΚ δεν φάνηκαν ούτε την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων.

Συνάδελφε-συναδέλφισσα βγάλε συμπεράσματα,

Είναι φανερό ότι οι αγώνες και η οργανωμένη πάλη δεν είναι στα «σχέδιά» τους. Οι ίδιοι που προτείνουν τάχα απεργίες διαρκείας απέχουν από τις απεργίες και συνολικά τους αγώνες του λάου μας. Οι απεργίες διαρκείας που προτείνουν, απαιτούν και απεργούς…!! Aπεργούς με ταξική συνείδηση και αιτήματα που να έρχονται σε ρήξη με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού και με στόχο την ανατροπή του. Η όποια «δράση» τους ουδεμία σχέση έχει με το οργανωμένο φοιτητικο κίνημα που έχει ανάγκη ο λαός μας.Η στάση τους στην 48ωρη απεργία είναι η απόλυτη έννοια της απεργοσπασίας. Όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν πουθενά αλλά συμμετείχαν κανονικά στα μαθήματα σαν να μην έτρεχε τίποτα. Οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ, πίσω από τα αγωνιστικά συνθήματα και τις αντικαπιταλιστικές διατυπώσεις «δουλεύουν» ουσιαστικά για αλλαγές από τα πάνω. Για να βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ που θα τον «ελέγχει» τάχα το κίνημα και θα τον αναγκάζει να παίρνει φιλολαϊκά μέτρα! Αυτό θέλουν και για το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. Να παίζει το ρόλο ενός νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στα ιδρύματα.

Ευθύνες για την κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα έχουν και οι κυβερνητικές παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Νέα Δημοκρατία) και της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) που ενώ το παίζουν αντί-μνημονιακοι στη ουσία στηρίζουν ξεκάθαρα αυτήν την κυβέρνηση και την πολιτική με την στάση τους, αφού θέλουν το φοιτητικό κίνημα υπνωτισμένο ανοργάνωτο και μακριά από τους αγώνες του εργαζομένου λαού μας.

Καλούμε κάθε φοιτητή-φοιτητρια να βγάλει συμπεράσματα από την στάση τους, να τους απομονώσει συνολικά και να συμπορευτεί με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Χωρίς δισταγμούς, τρομοκρατικά διλήμματα και αυταπάτες να μπει στον αγώνα γιατί πλέον δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα για να χάσουμε. Αγώνα εναντία στη νέα κυβέρνηση και την ΕΕ που για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών, μας βάζουν να πληρώνουμε τις σπουδές μας, μας καταδικάζουν στην ανεργία και την 6μηνη δουλειά για 400 ευρώ. Εναντία σε αυτούς που οδηγούν ΑΕΙ και ΤΕΙ στην χρεοκοπια και παραδίδουν τη λειτουργία, τη γνώση και την έρευνα στο κεφάλαιο για να αυξάνει τα κέρδη του.

ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ, ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ…