Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Για τις αυξήσεις του Κ.Κ.Π.Α.Α.Ο στα τροφεία των συνταξιούχων


Τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας


Για τις αυξήσεις του Κ.Κ.Π.Α.Α.Ο στα τροφεία των συνταξιούχων
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση ( 125/ 2012) του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Αθλητισμού (Κ.Κ.Π.Α.Α.Δ.Ο), να αυξήσει σημαντικά από 12 έως και 30% τα τροφεία στα κέντρα σίτισης των ηλικιωμένων.
Είναι βαθύτατα αντιλαϊκή και η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης που περικόπτει συνεχώς τις επιχορηγήσεις προς τους Δήμους και η τακτική των Δήμων που σπεύδουν αδιαμαρτύρητα να μετακυλήσουν το κόστος στις πλάτες των συνταξιούχων.
Οι αυξήσεις στα τροφεία είναι ένα ακόμα χτύπημα στους συνταξιούχους της περιοχής μας και μαζί με τις περικοπές στις συντάξεις, τα χαράτσια, την ακρίβεια, τα προβλήματα στο φάρμακο, την υγεία κλπ τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση . Το θλιβερό φαινόμενο, συνταξιούχοι να μην επισκέπτονται το γιατρό ή να μην αγοράζουν φάρμακα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, συνεχώς πολλαπλασιάζεται.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί και τους συνταξιούχους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να σταματήσουν να στηρίζουν κόμματα και πολιτικές που τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Να στρατευθούν και αυτοί στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) που οδηγεί εργαζόμενους και συνταξιούχους στην πτώχευση.

Ορεστιάδα 29/11/2012