Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εργατικό ατύχημα στην Κορνοφωλιά


ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ν. ΕΒΡΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Ένας ακόμη εργάτης – οικοδόμος έπεσε, νεκρός την ώρα της δουλειάς του στην Κορνοφωλιά του Δήμου Σουφλίου την ώρα που εργαζόταν νυχτερινή βάρδια στην κατασκευή του δρόμου Αρδανίου – Σουφλίου, ανοίγοντας λάκκους χωρίς προστατευτικά μέτρα με συνέπεια να καταπλακωθεί με χώματα.

Ένας ακόμη εργαζόμενος στη μακρά λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Χιλιάδες εργατικά «ατυχήματα», εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές και ανασφάλιστους φέρνει η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική που είναι στην κυριολεξία μια εργασιακή ζούγκλα, η οποία έχει θεσπιστεί και νομοθετηθεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΔΗΜΑΡ.

Η τραγική έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς και η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων έχει σαν αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά τα εργατικά "ατυχήματα" να έχουν σαν κατάληξη το σοβαρό τραυματισμό ή και τον θάνατο εργαζομένων που δουλεύουν για να βγάλουν το ψωμί της οικογένειάς τους.

Δεν πρόκειται για τυχαία κενά και ελλείμματα. Η σημερινή κατάσταση αντανακλά την ουσιαστική συμβολή του κράτους στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να δώσει τη μάχη της ανταγωνιστικότητας, συμπιέζοντας την τιμή της εργατικής δύναμης.

H δραματική αυτή κατάσταση πρέπει και μπορεί ν’ αλλάξει, ο φρικιαστικός κύκλος των θανάτων και των θυμάτων της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης πρέπει να τελειώνει.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να περιμένει σωτηρία από τα πάνω. Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν ενεργό ρόλο μέσα στα σωματεία, στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, να αλλάξουν τους συσχετισμούς, να τονώσουν τη λαϊκή αυτενέργεια, με στόχο τον ταξικό αντίπαλο, τ' αφεντικά, κατά συνέπεια και τον πολιτικό αντίπαλο. να βάλουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να υπάρξουν και κατακτήσεις, να συμβάλλουν στην προοπτική για το δικό μας δρόμο ανάπτυξης χωρίς επιχειρηματικούς ομίλους που μας ξεζουμίζουν, για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας, η λαϊκή συμμαχία, για να φτάσει στη νίκη ο αγώνας της ανατροπής.

Αλεξανδρούπολη 28.11.2012