Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ - Να "κλείσει" άμεσα το ανάχωμα του Πυθίου




ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ


«Η ΕΝΟΤΗΤΑ »


ΕΠΕΙΓΟΝ

Να επισπευτούν οι εργασίες στο ανάχωμα του Πυθίου


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου « η ΕΝΟΤΗΤΑ » θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών του Πυθίου, καθώς βλέπουν ότι, ενώ φτάσαμε στο Νοέμβρη οι αντιπλημμυρικές – αποστραγγιστικές παρεμβάσεις, που γίνονται με ευθύνη της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, στο ανάχωμα του χωριού τους και που ξεκίνησαν με μεγάλη καθυστέρηση (τον Οκτώβριο), καρκινοβατούν επικίνδυνα.


Είναι πια ορατός ο κίνδυνος, αν οι εργασίες συνεχιστούν με τους ίδιους αργούς ρυθμούς, ή ο καιρός ή τα νερά του Έβρου, που ανεβαίνουν τις τελευταίες μέρες επικίνδυνα, να μην επιτρέψουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες, να μείνει το ανάχωμα ανοιχτό και τα χωράφια τους εκτεθειμένα στο έλεος των νέων πλημμυρών.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης έχει ευθύνες γιατί το έργο ξεκίνησε πολύ καθυστερημένα και γιατί εκτελείται με αργούς ρυθμούς. Θα έχει όμως πολύ μεγαλύτερες ευθύνες σε περίπτωση που δεν «κλείσει» το ανάχωμα του Πυθίου.

Γι’ αυτό και την καλούμε άμεσα να παρέμβει, να πάρει όλα τα μέτρα, για να επιταχυνθούν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί το έργο.


3/Νοέμβρη/2012

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Μαργαριτίδης Γιαννης