Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ - 20 Φλεβάρη ώρα 11 συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Εφορία Ορεστιάδας




ΠΑΜΕ - Γραμματεία Βορείου Εβρου




Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη

Εργαζόμενοι - εργαζόμενες

Κυβέρνηση, αστικό κράτος, ΕΕ και ΔΝΤ , κλιμακώνουν τον πόλεμο, ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Παίρνουν μέτρα, ψηφίζουν νόμους που στην κυριολεξία τσακίζουν μισθούς και λαϊκά δικαιώματα. Σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό, ενισχύουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, διαμορφώνουν ένα αστικό κράτος πιο άμεσα υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου, πιο επιθετικό απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Ακριβώς αυτή τη στρατηγική στόχευση υπηρετούν το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι υπέρογκες αυξήσεις (48%) της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, ο νέος νόμος «για την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης», τα νέα οργανογράμματα των Δημόσιων υπηρεσιών και των Υπουργείων, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίπου 40.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτή την ανάπτυξη θέλουν κυβέρνηση και η ΕΕ.

Τρελά κέρδη για το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους.

Αγώνας και ρήξη πριν είναι αργά.

Μας πηγαίνουν όλους στα 400 ευρώ!

Αυτός είναι ο «νόμος και η τάξη» της κυβέρνησης και των καπιταλιστών

Να μην περάσει!


Εργαζόμενοι συμμετέχουμε στην απεργία στις 20 Φλεβάρη.


Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εργατοϋπάλληλοι, αγρότες , φτωχά λαϊκά στρώματα, γυναίκες, νέοι και νέες με μια φωνή και μια γροθιά, με ενιαίο αγώνα, να ενώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε τους αγώνες για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να δυναμώσει ο αγώνας για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου, ενάντια στις απολύσεις, τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, το αυταρχικό αστικό κράτος και τις αντιλαϊκές πολιτικές.


Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

• Εδώ και τώρα να υπογραφεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

• Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

• Επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο των ΟΤΑ. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου.

• Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο (ν. 4024).

• Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, παιδεία-υγεία για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες

• Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Δεν αντέχουμε! Δεν έχουμε να πληρώσουμε!



>>>Και επειδή η τρικομματική κυβέρνηση ανακήρυξε το 2013 ως έτος φοροληστείας

>>>Το ΠΑΜΕ Β. Έβρου καλεί όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στη συγκέντρωση >>>διαμαρτυρίας που θα γίνει μπροστά στην Εφορία Ορεστιάδας την Τετάρτη 20 Φλεβάρη και ώρα >>>11 το πρωί

15/2/2013