Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

KKE : ΟΧΙ στο ξεπούλημα του χρυσού




KKE : ΟΧΙ στο ξεπούλημα του χρυσού



Η συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) δια στόματος του κ. Σαμαρά ανακοίνωσε με επιθετικό τρόπο την έναρξη των εργασιών εξόρυξης του χρυσού στο Πέραμα.

Αυτή η απόφαση είναι εγκληματική, αντιλαϊκή, ξεπουλάει τον πλούτο της χώρας στα μονοπώλια (επενδυτές) που θα αποκομίσουν τεράστια κέρδη και σε μια 10ετία θα σηκωθούν να φύγουν για να αφήσουν τις αρνητικές συνέπειες στο λαό και το περιβάλλον της περιοχής.

Οι μαζικοί φορείς της πόλης, κάθε εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος και αγρότης πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή ανατρέποντας αυτή την απόφαση, αυτή την πολιτική για να γίνει ο ορυκτός πλούτος και ανάμεσά του ο χρυσός, Λαϊκή Περιουσία.

Ο ορυκτός πλούτος μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού μόνο στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, τον κεντρικό σχεδιασμό.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι σταθερά αντίθετο στο ξεπούλημα του χρυσού στους διάφορους «επενδυτές». Ταυτόχρονα, κατάγγειλε κάθε προσπάθεια της Εταιρείας να «επηρεάσει» τοπικούς παράγοντες και συλλόγους, να μεταστρέψει την κοινή γνώμη υπέρ της εξόρυξης. Στη σημερινή φάση όλοι κρίνονται απ’ τη στάση τους. Το «Ναι» στην εξόρυξη και η αμφιλεγόμενη στάση, των τοπικών παραγόντων και των τοπικών ηγεσιών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, ισοδυναμεί με υποστήριξη της κυβερνητικής απόφασης. Καθαρά και παστρικά να παλέψουμε ενάντια στα μονοπώλια και την κυβέρνηση.

Του λαού η μαζική πάλη μπορεί να αποτρέψει το ξεπούλημα του χρυσού.
23 Φεβρουαρίου 2013