Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο πλευρό των αγροτών ενάντια στην πολιτική ΕΕ & κυβέρνησης που τους εξοντώνει


         Δήμου Ορεστιάδας




Συμπαράσταση στους αγρότες και κτηνοτρόφους

από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορεστιάδας



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορ/δας εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στο δίκαιο Αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Ένας αγώνας που γίνεται για την επιβίωσή τους, για να μπορέσουν να μείνουν στα χωριά τους και να ζουν καλλιεργώντας τη γη τους.
Η πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΚΑΠ) από τη μια και από την άλλη τα φορολογικά μέτρα, το υψηλό κόστος καλλιέργειας (πετρέλαιο, λιπάσματα, μηχανήματα κ.ά.), τα χαράτσια της τρικομματικής κυβέρνησης (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) κυριολεκτικά οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα.

Η πλημμυρίδα των εισαγόμενων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και πάρα πολλά άλλα προβλήματα, τους αναγκάζει είτε να φύγουν μαζικά από τα χωριά τους, είτε να μετατραπούν σε φτηνούς εργάτες γης στους νέους σύγχρονους τσιφλικάδες που δημιουργεί η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης ενάντια και σε αυτό τον αγώνα.

Καλούμε όλους τους εργατοϋπάλληλους , τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας τους νέους να συμπαρασταθούν στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, γιατί ο αγώνας τους, είναι και δικός μας αγώνας.

Η αγροτική παραγωγή είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο, για να έχει ο λαός φθηνά και υγιεινά προϊόντα.

Κανένας κλάδος μόνος του. Όλοι μαζί θα νικήσουμε.



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΩΡΑ 11 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ορεστιάδα 3/2/2013