Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ


Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγώνες των αγροτών από την Β' ΕΛΜΕ Έβρου


5 Φεβρουαρίου, 2013 Εκτύπωση



Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγώνες

των αγροτών απέστειλε η Β' ΕΛΜΕ Έβρου με το παρακάτω περιεχόμενο:

Οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την συντονισμένη αντιαγροτική επίθεση του τρίτου Μνημονίου, της ΕΕ (νέα ΚΑΠ 2014-2020) και του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ τόσο στο εισόδημα τους με την υπερδιόγκωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση των τιμών των προϊόντων τους όσο και με τις αυξήσεις στο φόρο, τα χαράτσια και τις εισφορές τους.

Οι αγρότες εξεγείρονται και έχουν δίκιο:

Χωρίς καμιά προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις σε γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία είναι ταυτόχρονα παρατημένοι στο έλεος των καιρικών συνθηκών (π.χ. δεν γίνεται τίποτε για σύγχρονη αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου).

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των αγροτών. Οι εκπαιδευτικοί καλούμε όλο το λαό να σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών για φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, εγγυημένες κατώτερες τιμές και στήριξη της αγροτικής παραγωγής κόντρα στις πολιτικές της Ε.Ε. (Κ.Α.Π.) που οδηγούν στη διάλυση του παραγωγικού ιστού.

Να παλέψουμε όλοι μαζί, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Μνημονίου. Για το δικαίωμα στον αγώνα, για να σπάσει η τρομοκρατία και ο φόβος που πάνε να επιβάλλουν στη κοινωνία.