Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΑΛΟΓΑ ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΜΑΣ !!!!!!!!






ΑΛΟΓΑ ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,

Με χθεσινή ανακοίνωση του ΕΦΕΤ τα αστεία μας για την ποιότητα του φαγητού της λέσχης μας (για την μπρι-σόλα, ή το μπιφτέκι-λάστιχο που νιαουρίζει) παύουν να αποτελούν αστεία και μετατρέπονται σε εφιάλτη για την υγεία μας!! Μπορεί τελικά το μπιφτέκι να μην νιαουριζει….σιγουρα όμως χλιμιντρίζει!!! Κι αυτό γιατί όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΦΕΤ στα «βοδινά» κατά τ’αλλα σουτζουκάκια και μπιφτέκια που διατίθενται από την επιχείρηση «Χούτος Catering AE» βρέθηκε DNA αλόγου!!

Τίποτα απ’όλα αυτά όμως δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη συνάδελφοι. Τη στιγμή που η σίτιση των φοιτητών έχει περάσει στα χεριά των επιχειρηματιών τη θέση της κρατικής μέριμνας και φροντίδας παίρνει η λέξη κέρδος!! Οι φθηνοκατασκευές των φοιτητικών εστιών που ρημάζουν, η επιστροφή σε πρωτόγονες μορφές θέρμανσης (μαγκάλι), το υποβαθμισμένο φαγητό του επιχειρηματία στις φοιτητικές λέσχες είναι οι θυσίες που καλούμαστε να κάνουμε εμείς οι φοιτητές-παιδιά εργατικών λαϊκών νοικοκυριών για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Συνάδελφοι να σημάνει συναγερμός !!

Μέριμνα με βάση τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους !!

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία !!

Τώρα είναι ανάγκη να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας. Εν έτη 2013 με αυτή την επιστήμη και τη τεχνολογία το μέλλον μας δεν είναι να ζεσταινόμαστε με μαγκάλια ούτε να δηλητηριαζόμαστε από άλογα.

Οι δρόμοι είναι δυο. Ή θα συμβιβαστούμε και στον βωμό του κέρδους μιας χούφτας καπιταλιστών θα τρώμε άλογα σήμερα, ποντίκια αύριο ανάλογα τα κέρδη που θέλουν ή θα συγκρουστούμε με αυτή τη πολιτική με οργάνωση-αγώνα-ρηξη με το σύστημα τους και διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις ο φοιτητής να καλύπτει τις ανάγκες του σε σίτιση-στέγαση-μετακινήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα με τις κυβερνητικές παρατάξεις των επιχειρηματιών ΠΑΣΠ-ΔΑΠ που τόσα χρόνια καμαρώνουν για την πλειοψηφία τους στο φοιτητικό κίνημα την ίδια στιγμή που το έχουν εκφυλίσει-αποδιοργανωσει και βάζουν τις πλάτες τους στην πολιτική των κυβερνήσεων τους.

Αυτοί ετοιμάζονται να στείλουν στο σφαγείο το λαό και τα παιδιά του!!Εμείς καλούμε σε άμεση οργάνωση και συμπόρευση με το ΜΑΣ για:



• Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους.ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ- ΒΙΒΛΙΑ- ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ!

• Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως

• Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης, έξω οι επιχειρήσεις από ΑΕΙ-ΤΕΙ-έρευνα

• Όχι στους μισθούς των 501€ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Μόνιμη-πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους

• Κανείς φοιτητής να μην αναγκάζεται να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Μέτρα στήριξης των ανέργων.

• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Προχωράμε σε:

-Κινητοποίηση-ενημέρωση των συναδέλφων μας Σάββατο 9/3 έξω από τη λέσχη

-Επιτροπή αγώνα του ΜΑΣ Σάββατο 9/3 ώρα 17:30

-Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στους πρόεδρους των σχολών για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στο ζήτημα της λέσχης αλλά και για την συνολική στάση τους στα προβλήματα μας.

-Άμεση γενική συνέλευση για την ενημέρωση των φοιτητών και την λήψη αποφάσεων από ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές και όχι από 5 ΔΑΠιτες του ΔΣ
Εάν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα σταματήσουν!

Ξεσηκωμός τώρα με οργανωμένο κίνημα!!