Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ - Ένας πυροτεχνουργός νεκρός - Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει το ΚΚΕ



Διδυμότειχο: Ένας πυροτεχνουργός νεκρός και δύο τραυματίες από έκρηξη οπλοβομβίδας



Ένας αξιωματικός πυροτεχνουργός του Στρατού έχασε τη ζωή του και δύο άλλοι τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης, λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε οπλοβομβίδα στην περιοχή των Λαβάρων Έβρου.

Ο πυροτεχνουργός τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης πυρομαχικών στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος». Διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Των ερευνών, για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, από πλευράς στρατιωτικής δικαιοσύνης προΐσταται ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ξάνθης και από πλευράς στρατιωτικών αρχών, ο γενικός επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο οποίος μεταβαίνει στην περιοχή, μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του σε σχέση με το γεγονός το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του ανθυπολοχαγού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Πεδίο Ασκήσεων στα Λάβαρα Διδυμοτείχου.

Εκφράζει τη συμπαράστασή του και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση των δύο τραυματιών».
13/3/2013