Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε για τη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ


 
 
Δημοσίευση: Παρ, 15/08/2014

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, επισημαίνεται:

«Η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και οι επικίνδυνες αποφάσεις της, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι η ΕΕ είναι εχθρός των λαών.
Επιστρατεύοντας για μια ακόμη φορά τα προκλητικά προσχήματα περί "ανθρωπιστικής βοήθειας" και "προστασίας πληθυσμών", η σύνοδος χαιρέτισε τους νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ και αποφάσισε νέο γύρο εξοπλισμών στην περιοχή, στο όνομα της αντιμετώπισης των ισλαμιστών του ΙΚΙΛ, που μέχρι πρότινος τους εξόπλιζαν συστηματικά οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους.
Η συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού, η ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία, ο νέος γύρος βομβαρδισμών των ΗΠΑ στο σπαρασσόμενο από συγκρούσεις Ιράκ, η μεθόδευση διαμελισμού της Λιβύης από τις δυνάμεις που στηρίζουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε χώρες της Αφρικής, έχουν κοινό παρονομαστή: Το ματοκύλισμα και τον κατατρεγμό των λαών, τις αλλαγές συνόρων, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Μαρτυρούν τους ανταγωνισμούς για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα εκμεταλλευτούν τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της.
Συνένοχη για αυτές τις εξελίξεις είναι και η ελληνική κυβέρνηση, που έχει ρόλο και ανάμειξη εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τμημάτων της αστικής τάξης της χώρας.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει τον κίνδυνο που διατρέχουν οι λαοί, να πληρώσουν με μια γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση την επίλυση των λογαριασμών ανάμεσα στα μονοπώλια.
Οι λαοί μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα ότι μόνο δεινά μπορούν να περιμένουν από την ΕΕ και τις αποφάσεις της, από τα παζάρια, τις συμφωνίες ανάμεσα στους καπιταλιστές, τις μεταξύ τους συγκρούσεις. Συμφέρον των λαών σε κάθε χώρα, είναι να βάλουν με την πάλη τους εμπόδια στα σχέδια του κεφαλαίου, να παλέψουν για την αποδέσμευση από την ΕΕ και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική ένωση, και να γίνουν ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν».