Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τον κάθετο οδικό άξονα Αρδάνιο - Διδυμότειχο

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τον κάθετο οδικό άξονα Αρδάνιο - Διδυμότειχο
Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας & Υποδομών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, σχετικά με τον κάθετο οδικό άξονα Αρδάνιο - Διδυμότειχο στην Π.Ε. Έβρου.

Αναλυτικά, το κείμενο:

Θέμα: Να ολοκληρωθεί άμεσα ο κάθετος οδικός άξονας Αρδάνιο - Διδυμότειχο στην Π.Ε. Έβρου

Συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο εμπαιγμός των κατοίκων του Κεντρικού και Βόρειου Έβρου, σχετικά με την κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Αρδάνιο - Διδυμότειχο, που εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, υπόσχονταν να ολοκληρώσουν.

Πρόκειται για έναν δρόμο 70 συνολικά χιλιομέτρων, γεμάτος παγίδες, στον οποίο καθημερινά ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, ενώ έχουν ήδη γίνει εκατοντάδες ατυχήματα με δεκάδες νεκρούς.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι βλέποντας και πάλι να χάνεται πολύτιμος χρόνος, καθώς όπως φαίνεται οι υποσχέσεις για ολοκλήρωση του έργου μέσα στο 2015 δεν ισχύουν, μιας και ο νέος εργολάβος του έργου δεν έχει ξεκινήσει τις εργασίες.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για το ίδιο το έργο, που καρκινοβατεί εδώ και 20 χρόνια, φέρνει με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια το γεγονός ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων μέσα στην οποία εντάσσεται και η ανάθεση των δημόσιων έργων σε ιδιώτες εργολάβους αλλά και συνολικότερα η οργάνωση της οικονομίας με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος δεν θέλει και δεν μπορεί να εξασφαλίσει την κατασκευή τους χωρίς το κόστος τους να εκτιναχθεί στα ύψη, χωρίς να υπάρχουν τεράστιες καθυστερήσεις, χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο την εργασία και τα δικαιώματα των εργαζόμενων σ' αυτά.

Βαρύτατες εκ του αποτελέσματος, είναι και οι ευθύνες και της πρώην Νομαρχιακής και νυν Περιφερειακής Αρχής, που όλα αυτά τα χρόνια αδιαμαρτύρητα αποδέχθηκαν τις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Να σημειωθεί επίσης ότι επιτακτική είναι η ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα και οι παρεμβάσεις για να διορθωθούν τα τραγικά κατασκευαστικά λάθη που έγιναν έως τώρα, όπως η έλλειψη ανισόπεδων κόμβων σε Σουφλί και Ορεστιάδα, καθώς και παράπλευρων δρόμων για τα αγροτικά μηχανήματα κλπ.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο της κατασκευής του κάθετου άξονα Αρδάνιο – Διδυμότειχο στην Π.Ε. Έβρου.

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου