Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Νέες απειλές για την κτηνοτροφία του Έβρου

 
 
 
 Ανακοίνωση  καταγγελία

 

Ανοχύρωτος ο Βόρειος Έβρος 

με «απογυμνωμένες»  τις κτηνιατρικές υπηρεσίες,  

μπροστά στους νέους κινδύνους.

Η Τομεακή  Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ,  θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των κτηνοτρόφων του Έβρου, μετά και τα πρόσφατα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας στη γειτονική Τουρκία. Δυστυχώς   την ώρα που νέοι κίνδυνοι απειλούν την αποδεκατισμένη από τις ζωονόσους  κτηνοτροφία του Έβρου,   οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του ακριτικού νομού μας παραμένουν «απογυμνωμένες» από το απαραίτητο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα:

Στο κτηνιατρείο του Δήμου Διδυμοτείχου με 5.000 βοοειδή και 25 χιλιάδες αιγοπρόβατα υπηρετεί μόνο ένας (1) κτηνίατρος!!!

Στο κτηνιατρείου του Δήμου Ορεστιάδας  με 3.000 βοοειδή και 15.000 αιγοπρόβατα υπηρετούν δυο (2) κτηνίατροι εκ των οποίων ο ένας παρακολουθεί και ελέγχει τη λειτουργία των σφαγείων!!!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των  κυβερνήσεων  και συγκυβερνήσεων  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υλοποιώντας  τις  αντιαγροτικές- αντικτηνοτροφικές ,  κυριολεκτικά εγκληματικές,  πολιτικές της ΕΕ,  άφησαν  τους κτηνοτρόφους και το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας στο έλεος των ζωονόσων.   Στα ίδια χνάρια  βαδίζει  και η   νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,   αποδεχόμενη πλήρως  τους κανονισμούς και τις οδηγίες της ΕΕ.

 Το ελάχιστο προσωπικό,  που με αυταπάρνηση προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του,   να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους και να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών,  ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ . Από τα πράγματα  αναγκάζεται να περιορίζει τις εργασίες του στις τελείως απαραίτητες.

Oσον αφορά το Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο εξωτικών νοσημάτων που τα εγκαίνιά του έγιναν πριν από 7 χρόνια και για το οποίο δαπανήθηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, παραμένει ανενεργό,  γιατί δεv διορίστηκε ποτέ το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους κτηνοτρόφους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να γυρίσουν την πλάτη τους σε παλιούς και νέους σωτήρες  και με αγώνες,  κόντρα  στις πολιτικές της ΕΕ, που υποβαθμίζουν συνεχώς τις Δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες

 Να απαιτήσουν:

ü  Να παρθούν άμεσα όλα τα  αναγκαία μέτρα για να εμποδιστεί η εξάπλωση της νέας ζωονόσου ( Οζώδης δερματίτιδα).

ü  Τη άμεση στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών του νομού μας με το απαραίτητο προσωπικό. 

ü  Καθώς και τη λειτουργία του Πρότυπου Διασυνοριακού Κτηνιατρικού Κέντρου εξωτικών νοσημάτων στην Ορεστιάδα με το διορισμό του απαραίτητου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

22/6/2015