Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο κυβερνήσεις αλλάζουν, τα αγροτοδικεία μένουν


                                                  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ  "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν,   τα αγροτοδικεία μένουν

Εκφράζουμε  την πλήρη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους αγρότες που αύριο, Τρίτη 30 Ιουνίου,   δικάζονται στην Αλεξανδρούπολη  για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2014 στο Τελωνείο των Κήπων.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις διώξεις και τα αγροτοδικεία, τις κατασταλτικές τακτικές,  που συνοδεύουν πάντα τις αντιλαϊκές και αντιαγροτικές πολιτικές. Δυστυχώς την τρομοκρατία των αγροτοδικείων που ξεκίνησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με δυνάμεις καταστολής και αγροτοδικεία  θα μας τρομοκρατήσουν για να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ,  που χρόνο με το χρόνο μας οδηγεί στη καταστροφή.

Οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμους του αγώνα όχι από «καπρίτσιο» αλλά γιατί μπροστά τους έχουν μια αντιαγροτική πολιτική που καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας, ερημώνει την ύπαιθρο, και οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στην απόγνωση.

Διεκδικούμε  με τους αγώνες μας τα αυτονόητα,  να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε  τα χωράφια μας  και να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας με αξιοπρέπεια.

Καλούμε τους αγρότες  να  σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων αγροτών που δικάζονται και να βρίσκονται σε ετοιμότητα γιατί και  στο νέο μνημόνιο που πρότεινε η κυβέρνηση και σ’ αυτό που πρότεινε η ΕΕ προβλέπονται πολύ σκληρά μέτρα σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς, μέτρα που κυριολεκτικά θα μας αποτελειώσουν.

 Τέλος Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, τους άλλους φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και την κοινή συμπόρευση με τους αγωνιζόμενους αγρότες.

29/6/2015

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γιαννης Μαργαριτίδης