Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πειθαρχική δίωξη στο δάσκαλο Βασίλη Καταπόδη , στέλεχος του ΚΚΕ



Καλείται σε απολογία στο πλαίσιο ΕΔΕ, για τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς ναυτεργάτες της Καβάλας

Το υπουργείο Παιδείας διενεργεί ΕΔΕ και καλεί σε απολογία τον Βασίλη Καταπόδη, δάσκαλο και Γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ, γιατί συμμετείχε στην κινητοποίηση συμπαράστασης που είχε οργανώσει το ΠΑΜΕ στην Κεραμωτή, στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ στις 2/4/2014. Οπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, διώκεται δικαστικά με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Η ποινική δίωξη του στελέχους του ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα της βιομηχανίας διώξεων που έχουν εξαπολύσει ναυτιλιακές εταιρείες, λιμενικές και δικαστικές αρχές, σε βάρος του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Καβάλας και στο δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση. Το υπουργείο Παιδείας διέταξε ΕΔΕ, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον αυταρχικό πειθαρχικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Με εντολή του Διευθυντή Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, ο Βασίλης Καταπόδης καλείται να παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 4 Ιούνη και να απολογηθεί, προκειμένου «να διαπιστωθεί αν και κάτω από ποιες συνθήκες τελέστηκε το πειθαρχικό παράπτωμα (αδίκημα παρακώλυσης συγκοινωνιών από κοινού και κατ' εξακολούθηση, άρθρο 291 του ΠΚ) στο χώρο του Λιμένος Κεραμωτής».

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καταδικάζει την ενέργεια του υπουργείου να προχωρήσει στη διαδικασία της ΕΔΕ και απαιτεί να σταματήσει άμεσα η δίωξη του συναδέλφου, μέλους του Συλλόγου.

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δίωξη του στελέχους του Κόμματος και τη βιομηχανία διώξεων σε βάρος των ναυτεργατών. Μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχωρά με νομοθετική ρύθμιση στη διαγραφή των κατηγοριών που υπάρχουν σε βάρος των ναυτεργατών, όπως διατυμπάνιζαν τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά τοπικά της στελέχη, αλλά συνεχίζει το έργο των "μνημονιακών" της προκατόχων, αυτό των διώξεων, της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, της ποινικοποίησης των αγώνων.

Η βιομηχανία διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών και όσων συμπαραστέκονται στον αγώνα τους πρέπει να βρει την καθολική αντίσταση από το σύνολο της εργατικής τάξης, των σωματείων, του οργανωμένου λαϊκού κινήματος».

4/6/2015