Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»
Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιφ. Ορεστιάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με ευθύνη της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιφέρειας Ορεστιάδας που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ ξεκίνησαν να γίνονται οι εκλογές του Σωματείου με παράνομο και αδιαφανή τρόπο. Η εκλογική διαδικασία άρχισε χωρίς να γίνει εκλογο-απολογιστική συνέλευση όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου και χωρίς να γίνει εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
Τις μέρες αυτές γινόμαστε μάρτυρες της γνωστής τακτικής των παρατάξεων του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που τις αρχαιρεσίες των Σωματείων τις θέλουν μόνο για να βγάζουν αντιπροσώπους διαμορφώνοντας έτσι τους συσχετισμούς προς όφελος του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζομένων στα εργατικά Κέντρα, στις Ομοσπονδίες και στη ΓΣΕΕ.
Ο Κώστας Ζάχαρης γνωστό στέλεχος της ΔΑΚΕ στην Ορεστιάδα και ο Θάνος Βασιλόπουλος γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας , σε συνεργασία κάνουν τις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιφέρειας Ορεστιάδας για να βγάλουν αντιπροσώπους, ο μεν πρώτος για να τους χρησιμοποιεί στο εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, ο δε δεύτερος στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Το παραπάνω σωματείο εμφανίζει να έχει στη δύναμή του 2000 μέλη!!! και ο στόχος τους είναι να ψηφίσουν 800 με 900 άτομα. Ο κάθε εργαζόμενος ανεξάρτητα σε ποιο ιδεολογοπολιτικό χώρο ανήκει καταλαβαίνει από τα παραπάνω ότι είναι εκλογές παρωδία.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να γυρίσουν την πλάτη τους στους υπαλλήλους των εργοδοτών, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντά μας. Αντίθετα αυτοί οι «συνδικαλιστές» είναι που βάζουν πλάτη στην αντεργατική πολιτική και έχουν εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι.

Ορεστιάδα 8/4/2009