Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΚΚΕ
Η απόφαση της σύσκεψης για τα προβλήματα του Νοσοκομείου
«στρίβειν δια … της επιτροπής»

« Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν » η σύσκεψη που την «μεγάλη εβδομάδα» πραγματοποίησαν στο Διδυμότειχο για τα προβλήματα του νοσοκομείου , οι Βουλευτές του νομού, ο Νομάρχης Έβρου, οι Δήμαρχοι της περιοχής, με την παρουσία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και εκπροσώπων των εργαζομένων.
H απόφαση της σύσκεψης, να συγκροτηθεί επιτροπή για να ταξινομήσει!!! και ιεραρχήσει!!! τα προβλήματα τα οποία στη συνέχεια θα τεθούν στον Υπουργό Υγείας, είναι πρόκληση στη νοημοσύνη όλων μας. Γιατί τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο στον Υπουργό Υγείας , αλλά και στον τελευταίο κάτοικο της περιοχής μας. Μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ πρόσφατα δυο φορές έφερε τα προβλήματα στη Βουλή με ερώτηση το Δεκέμβριο του 2008, με αναφορά τον Απρίλιο του 2009 . Ακόμα το Σωματείο των εργαζομένων με υπομνήματα αλλά και με αγώνες πολλές φορές τα έφερε στην επικαιρότητα και ενημέρωσε τους πάντες. Και είναι βέβαιο ότι και οι εκάστοτε Διοικήσεις ενημέρωναν όλους με τον υπηρεσιακό δρόμο.

Στην ουσία οι βουλευτές , ο Νομάρχης και οι Δήμαρχοι, για άλλη μια φορά πρόσφεραν κάλυψη στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ , που βρίσκεται στην ίδια ρότα με την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που συνεχώς υποχρηματοδοτεί , απαξιώνει και εμπορευματοποιεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προσφέροντας έδαφος για δράση στο κεφάλαιο και σ’ αυτόν τον τομέα, που τροφοδοτεί με πολλά δισ ευρώ το καρτέλ του φαρμάκου και διευκολύνει τα διάφορα κυκλώματα να απομυζούν σαν τις βδέλλες , το Δημόσιο, τα Ταμεία και τους εργαζόμενους .

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ,
Καλεί τους εργατοϋπάλληλους της περιοχής μας , τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους:

1. Να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα του νοσοκομείου Διδ/χου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων και συντονισμένα, αποφασιστικά, να διεκδικήσουν
 Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό ( Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Τεχνικό) στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Βορείου Έβρου.
 Να λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική.
 Να λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος και να εφοδιαστεί το Νοσοκομείο με σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα.
 Να μην εφαρμοστεί στο χώρο της Υγείας η απόφαση της ΕΕ για διαίρεση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό

2. Να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Τα προβλήματα και στο χώρο της Υγείας, δεν πέφτουν από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το δικαίωμα του λαού σε δωρεάν σύγχρονη Υγεία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, όσο υπάρχει η πολιτική που το εμπορευματοποιεί, όσο υπάρχει η επιχειρηματική δράση στον τομέα αυτό, όσο το φάρμακο ελέγχεται από το κεφάλαιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία ληστεύονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Η απάντηση στην πολιτική της εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης της Υγείας απαιτεί κοινή δράση της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να δυναμώσει η αντίσταση και να διεκδικηθεί…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

3. Να αξιοποιήσουν τις ευρωεκλογές και δώσουν ένα ισχυρό ράπισμα στα κόμματα του δικομματισμού και τα δεκανίκια τους . Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να δίνουμε τους αγώνες από καλύτερες θέσεις και να ανοίξει ο δρόμος της εξουσίας στην αντιμονοπωλιακή λαϊκή ΣΥΜΜΑΧΙΑ και την οριστική ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ορεστιάδα 20/4/2009