Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ




ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣ: τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα

ΘΕΜΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής για άμεσα μέτρα ανακούφισης των κτηνοτρόφων

Κ. Πρόεδρε

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων της χώρας και ιδιαίτερα της περιοχής μας. Οι μικροί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και τη χρεοκοπία και απειλούνται μαζικά με εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους και κλείσιμο των εκμεταλλεύσεών τους. Εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής χιλιάδες κτηνοτρόφοι βγήκαν εκτός παραγωγής την τελευταία πενταετία.
Στην άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί συμβάλλουν η δραστική μείωση στις τιμές παραγωγού σε γάλα και κρέας, η αύξηση του κόστους παραγωγής από την κατακόρυφη αύξηση των ζωοτροφών, των μέσων και εφοδίων, η αύξηση του ΦΠΑ, η τεράστια αύξηση στο αγροτικό ρεύμα, στα καύσιμα, τα χαράτσια στον ΕΛΓΑ, στον ΟΓΑ, στο ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης, η φοροληστεία της αγροτικής - λαϊκής κατοικίας μέσα από το χαράτσι της ΔΕΗ, κ.ά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ως χώρα είμαστε ελλειμματική σε όλα τα κτηνοτροφικά προϊόντα κι αυτό είναι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε, που στήριξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από τις συνέπειες, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά, που σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020 θα επιταχύνουν την καταστροφή τους.
Με δεδομένη την παραπάνω κατάσταση σας καλούμε να ορίσετε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων της περιοχής μας (χαράτσι ΔΕΗ, πετρέλαιο, ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων, επιστροφή των διογκωμένων ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ, κ.α.).
Στη συνεδρίαση να κληθούν και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ