Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ




«Έφυγε» ο σύντροφος Γιάννης Βαγενάς
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Σήμερα η πολιτική κηδεία του, στις 3 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Νίκαιας «Μάνος Λοΐζος»

Ο σ. Γιάννης Βαγενάς
Τον θάνατο του σ. Γιάννη Βαγενά ανακοινώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ: «Εφυγε σήμερα (σ.σ. χτες) από τη ζωή το στέλεχος του ΚΚΕ σ. Γιάννης Βαγενάς, πατέρας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Ελισαίου Βαγενά. Ο σ. Γιάννης Βαγενάς γεννήθηκε στην Κυψέλη της Αρτας το Σεπτέμβρη του 1937. Εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής από τα πρώτα του χρόνια. Εδωσε μάχη για την αποχουντοποίηση της Εκπαίδευσης και είναι γνωστή η πολυήμερη απεργία πείνας γι' αυτό το σκοπό το 1975.
Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1975, μετά από την απεργία πείνας και το υπηρέτησε από διάφορες στελεχικές θέσεις. Για χρόνια, ήταν μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, καθώς και της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς. Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Εκπαίδευσης και διετέλεσε μέλος της Διοίκησης της ΔΟΕ. Το 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Νίκαιας και διετέλεσε αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τον σ. Ελισαίο Βαγενά. Η κηδεία του σ. Γιάννη Βαγενά θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, στις 3 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Νίκαιας "Μάνος Λοΐζος" (Λ. Θηβών 245). Η οικογένειά του παρακαλεί, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ».
• Η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη», εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του σύντροφου Ελισαίου Βαγενά, για το θάνατο του πατέρα του.