Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012



Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ»


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ» θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτησή των συνταξιούχων αγροτών καθώς βλέπουν την τρικομματική ( Ν.Δ – ΠΑΟΚ -ΔΗΜΑΡ) κυβέρνηση να σχεδιάζει να πετσοκόψει και αυτές ακόμα τις εξευτελιστικές συντάξεις των 360 ευρώ , σπρώχνοντας έτσι χιλιάδες συνταξιούχους αγρότες και αγρότισσες σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση και στην αδυναμία να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης , σε φαί, φάρμακα, και ιατρικές εξετάσεις

Η απόφαση αυτή, για δραστική περικοπή ακόμα και στην πιο ισχνή -φιλοδώρημα- σύνταξη που υπάρχει, την αγροτική, δείχνει το αποκρουστικό – πρόσωπο της ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης και πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Η ανελέητη απανθρωπιά τους προωθεί τη μείωση κατά 30 ευρώ της κατώτατης αγροτικής σύνταξης των 360 ευρώ και, ταυτόχρονα, καταργεί τη 13η και η 14η αγροτική σύνταξη. Η συνολική μείωση ξεπερνάει το 21% και η συνολική χρονιάτικη απώλεια ανέρχεται στα 1.080 ευρώ!

Ντροπή τους !!!

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τη φτωχομεσαία αγροτιά ν' αντιδράσει αγωνιστικά, άμεσα, μαζικά και δυναμικά, στη νέα κυβερνητική επιδρομή. Να συντονιστεί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους άλλους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ και τη νεολαία να μπει στον αγώνα, απαιτώντας μαζί και τα ιδιαίτερα αγροτικά αιτήματα:

• Καμιά μείωση στις αγροτικές συντάξεις, αλλά αύξησή τους.

• Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ το «χαράτσι» της ΔΕΗ για τ' ακίνητα, τα "εισιτήρια" στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ούτε συμμετοχή στα φάρμακα και όλα τα άλλα "χαράτσια".

• Να καταργηθούν όλες οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις εισφορές του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ και να μπει φρένο στις νέες που ετοιμάζονται.



ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ



ΟΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΜΣΠΟΝΔΙΑ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

6/10/2012