Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Τρίτη 5 Φεβρ. ώρα 11 συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων στην Ορεστιάδα
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»Δελτίο Τύπου

Απόφαση σύσκεψης Αγροτών & κτηνοτρόφων ΈβρουΤρίτη 5 Φεβρουαρίου ώρα 11

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Αγροτών και κτηνοτρόφων στην Ορεστιάδα

«Να ακουστεί δυνατά η φωνή της αγροτιάς»Στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11 .Από το διεκδικητικό πλαίσιο που καθορίστηκε στη σύσκεψη

• Να πληρώσει ότι άμεσα οφείλει το κράτος στους αγρότες από αποζημιώσεις (εξισωτική, καταστροφές-ΠΣΕΑ, κά) και καμία μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ του 2012 .

• Να αποζημιωθούν οι παραγωγοί βαμβακιού από τον ΕΛΓΑ από τις ζημιές που προήλθαν από πράσινο σκουλήκι και να δοθεί ολόκληρη η συνδεδεμένη ενίσχυση σε όσους δεν πιάσουν το καθορισμένο πλαφόν παράδοσης βαμβακιού.

• Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.

• Να εξασφαλιστούν άτοκα δάνεια με περίοδο χάριτος όσο κρατάει η κρίση στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο.

• Αφορολόγητο (τράνζιτ) πετρέλαιο στους αγρότες για την οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση , όπως γίνεται με τους εφοπλιστές.

• Μείωση του κόστους παραγωγής με την κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%.

• Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών, σε όλα τα φυτικά και ζωικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.

• Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις σε γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία.

• Σύγχρονη αντιπλημμυρική θωράκιση του ΈβρουΗ Ομοσπονδία καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου σε αγωνιστική ετοιμότητα

 να στείλουν μήνυμα οργής βγάζοντας από τώρα τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών

 να συμμετέχουν μαζικά με τα αγροτικά τους μηχανήματα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ορεστιάδας

Ορεστιάδα 26/1/2013