Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τελευταίο... σερβίς για τον Νίκο Σαμαρά ( Δημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

ΒΟΛΕΪ


Τελευταίο... σερβίς για τον Νίκο Σαμαρά


Θλίψη σκόρπισε στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο ο πρόωρος θάνατος του Νίκου Σαμαρά

Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι, συναθλητές, παράγοντες του αθλήματος και πλήθος κόσμου είπαν χτες στη Λήμνο το τελευταίο «αντίο» στον διεθνή βολεϊμπολίστα Νίκο Σαμαρά που έφυγε πρόωρα απ' τη ζωή, την Παρασκευή, από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο μόλις στα 42 του χρόνια. Ο εκλιπών βρισκόταν σε φιλικό σπίτι στην Αθήνα όταν αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και πονοκέφαλο πριν καταρρεύσει. Κλήθηκε ασθενοφόρο, ωστόσο κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης κατέληξε. Λίγο αργότερα έγιναν γνωστά από το νοσοκομείο και τα αίτια του θανάτου του. Ο ξαφνικός χαμός του Νίκου Σαμαρά σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στο χώρο του βόλεϊ αλλά και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό αφού θεωρούνταν ένα από τα πιο σπουδαία ονόματα που ανέδειξε το άθλημα. Η είδηση συγκλόνισε τους πάντες και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Σπουδαία καριέρα

Ο Νίκος Σαμαράς ήταν από τους σπουδαιότερους βολεϊμπολίστες όλων των εποχών στη χώρα μας, με 263 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών στην 25ετή του καριέρα. Το όνομά του συνδέθηκε με τη μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι σήμερα της Εθνικής ανδρών που ήταν η 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1994 που έγινε στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ορεστιάδα (έφθασε μέχρι τον τελικό του CEV Cup) ενώ ακολούθησαν ο Ηρακλής (με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα), ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Μίλων, τον οποίο βοήθησε πέρυσι να επιστρέψει στην Α1. Εκτός Ελλάδας, φόρεσε τη φανέλα της ιταλικής Φαλκονάρα και της τουρκικής Φενερμπαχτσέ. Τη φετινή σεζόν είχε αποσυρθεί στη Λήμνο, όπου ήταν παίκτης της ομάδας Λήμνος Sports Club, αλλά και προπονητής των τμημάτων υποδομής, καθώς, αν και 42 ετών, δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το αγαπημένο του άθλημα.

Α1: Σε κλίμα θλίψης

Αντιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων του αθλήματος (παίκτες, προπονητές) προκάλεσε η απόφαση της ΕΣΑΠ να μην αναβάλει ως ένδειξη φόρου τιμής για τον χαμό του Νίκου Σαμαρά την αγωνιστική της Α1 ανδρών. Αν και στα γήπεδα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που κατέκριναν τους ανθρώπους της Λίγκας των ομάδων. Μάλιστα, με απόφαση των δυο συλλόγων δεν διεξήχθη ο αγώνας Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός ενώ και ο Μίλωνας δεν κατέβηκε στο δικό του παιχνίδι. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε τα αποτελέσματα: Ηρακλής - ΠΑΟΚ 2-3, Νίκη Αιγινίου - Αρης 3-1. Μίλωνας - Παμβοχαϊκός 0-3 (άνευ αγώνα), Φοίνικας Σύρου