Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Μπαλώματα της τελευταίας στιγμής στα αναχώματα του Πυθίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εκτεθειμένος στο έλεος των καιρικών συνθηκών ο κάμπος του Πυθίου.

Αντιπλημμυρικές – αποστραγγιστικές παρεμβάσεις κυριολεκτικά «μπαλώματα» της τελευταίας στιγμής.



Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των αγροτών του Πυθίου ότι η καθυστέρηση έναρξης των αντιπλημμυρικών – αποστραγγιστικών παρεμβάσεων στα αναχώματα του χωριού τους από την Περιφέρεια και ο αργός ρυθμός εκτέλεσης, μπορεί να αφήσει εκτεθειμένο τον κάμπο του Πυθίου.



Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν, οι εργασίες πια δυσκολεύουν και ο κάμπος του Πυθίου με «πληγωμένα», τα αναχώματα από τις προηγούμενες πλημμύρες, βρίσκεται στο έλεος των καιρικών συνθηκών.



Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση την πρώτη ευθύνη φέρνει η τρικομματική κυβέρνηση ( ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ) που με την πολιτική της άγριας λιτότητας « πετσόκοψε» και τα πιο επείγοντα - αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Ευθύνη όμως μεγάλη έχει και η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αδιαμαρτύρητα αποδέχεται και στηρίζει αυτήν την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική και δεν διεκδικεί την οριστική αντιμετώπιση των πλημμυρών με μια σύγχρονη αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού μας.


Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ

Καλεί τους αγρότες του Πυθίου να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν να παρθούν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα, για να ενισχυθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση του αγροκτήματος του Πυθίου.

Τους καλεί ακόμα να συντονίσουν τον αγώνα τους με όλους τους αγρότες του Έβρου και κόντρα στις πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων να διεκδικήσουν δυναμικά μια σύγχρονη αντιπλημμυρική προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων προς όφελος των αγροτών και όλων των εργαζόμενων.

10/1/2013