Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ"


 
Στο σπίτι του κρεμασμένου
δεν μιλάμε για σχοινί

Σχετικά με τη δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, με τίτλο «Ηλίθιοι ή προβοκάτορες;» που  επιτίθενται στο ΠΑΜΕ επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1.     Η πρόταση του ΠΑΜΕ σήμερα, 13/5 στην ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ, ήταν 24ωρη απεργία αύριο 14/5, ως άμεση απάντηση στην επιστράτευση και 48ωρη απεργία στις 16 και 17/5.

2.     Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι αυτοί που στην ΟΛΜΕ βγαίνουν στα κεραμίδα με την πρόταση για απεργία διαρκείας, σε συμμαχία με ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη ΔΟΕ, παρά την πρόταση του ΠΑΜΕ από 2/5, σκέφτηκαν να απαντήσουν στις 10/5 και χθες αρνήθηκαν από κοινού με ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ την πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία στις 16 και 17/5 .

3.     Είναι οι ίδιοι που, μπροστά στην επιστράτευση, μέρες τώρα στην ΟΛΜΕ και σήμερα σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κήρυξαν αναμονή ως τις 17/5! Βοηθούν έτσι την κυβέρνηση να παίζει μονότερμα στο γήπεδό της, να σκορπά το φόβο, για να περάσει η επιστράτευση, να τσακιστεί το κίνημα ώστε να μπορέσει να περάσει ανενόχλητα όλα τα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα το επόμενο διάστημα («νέο» σχολείο, αξιολόγηση, τσάκισμα εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων...).

4.     Από τις ντουντούκες τους οι εκπρόσωποι των παρεμβάσεων σήμερα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης καλούσαν τον κόσμο να μην απεργήσει αύριο, μέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας εναντίον της επιστράτευσης, γιατί η απεργία είναι της ΑΔΕΔΥ και όχι της ΟΛΜΕ!!! Κάλεσμα σε απεργοσπασία, δηλαδή, χέρι χέρι με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ που κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μην απεργήσουν αύριο.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη στάση τους.

13/5/2013