Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

- Παρέδωσαν την φροντίδα του πρασίνου σε ιδιωτική εταιρεία


 
Άνοιξαν την κερκόπορτα

Παρέδωσαν την φροντίδα του πρασίνου σε ιδιωτική εταιρεία

 Ύστερα από 90 χρόνια, όπου η φροντίδα του πρασίνου των δημόσιων χώρων ήταν στην ευθύνη της αντίστοιχης υπηρεσίας του Δήμου Ορεστιάδας,  τελικά παραδόθηκε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία έναντι του ποσού των 59.000 Ευρώ , πληρωτέα από τον κωδικό των ιδίων πόρων. Την απόφαση αυτή της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου στήριξαν με την ψήφο τους   και οι παρατάξεις  «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»  ( Χαμαλίδης)  και  «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» (Μαυρίδης). Έτσι και στο Δήμο Ορεστιάδας άνοιξε η  κερκόπορτα των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών. 

Είναι  βέβαια  γεγονός αναμφισβήτητο ότι η προστασία και η φροντίδα του πρασίνου στο Δήμο  Ορεστιάδας βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών. Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η απογοήτευση των κατοίκων για την εικόνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στα πάρκα,  στα άλση , τις παιδικές χαρές, τα πεζοδρόμια, τα κοιμητήρια, στις αυλές των σχολείων κλπ . Λουλούδι  σε δημόσιους χώρους του Δήμου Ορεστιάδας δεν ανθίζει.   

Την κύρια ευθύνη γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση έχει η πολιτική της ΕΕ και των  ελληνικών κυβερνήσεων, που με  τις άγριες περικοπές στις επιχορηγήσεις των Δήμων    τον ασφυκτικό περιορισμό  των προσλήψεων και με εργαλείο τον αντιδραστικό «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»   αποδεκάτισαν κυριολεκτικά τις υπηρεσίες των Δήμων, που αδυνατούν πια στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες των Δημοτικών παρατάξεων που αποδέχονται και εφαρμόζουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

 Η πολιτική αυτή  έχει  σαν στόχο  να αναγκάσει τους Δήμους να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση  πολλών  υπηρεσιών των Δήμων    φορτώνοντας το κόστος  λειτουργίας στις πλάτες των εργαζομένων. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν θα προσφερθούν  με διάφορους τρόπους στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Ορεστιάδας καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους αλλά και όλους εργαζόμενους   να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να σταματήσουν να στηρίζουν  κόμματα και δημοτικές παρατάξεις που αποδέχονται  αδιαμαρτύρητα  τη διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων και την ιδιωτικοποίησή τους. Να συγκρουστούν  μ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και να διεκδικήσουν  χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό και  υπηρεσίες  επαρκώς στελεχωμένες, με το απαραίτητο προσωπικό,  για να μπορούν  επαρκώς να ικανοποιούν    τις ανάγκες των εργαζομένων.                                                                                               

Ορεστιάδα 9/5/2013