Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δημιουργούν ζώνη εργασιακού μεσαίωνα στη Θράκη





ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΊ
ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


Τη δημιουργία «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» (ΕΟΖ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να δρα ασύδοτα το μονοπωλιακό κεφάλαιο, απαλλαγμένο από κάθε είδους φορολογία και έχοντας τους εργαζόμενους σε καθεστώς γαλέρας, χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις ψήφους των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι καλούν τους εργαζόμενους της περιοχής, τα σωματεία και τα συνδικάτα να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια σ' αυτά τα σχέδια οικονομικού και εργασιακού μεσαίωνα.
Συγκεκριμένα, στις 14/9, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» και συγκρότησε Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας και θα στελεχωθεί από τεχνοκράτες, προκειμένου να συντάξει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων.
Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης καλεί τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Όπως αναφέρει, «οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς, αξιοποιούν τη φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Σύμφωνα με στοιχεία διεθνών οργανισμών, οι εργαζόμενοι των ΕΟΖ δουλεύουν 10-12 και 16 ώρες συνεχώς. Στις ΕΟΖ της Κίνας το μέσο ωράριο ποικίλλει από τις 54 ως τις 77 ώρες τη βδομάδα».