Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ




Κάλεσμα
Προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους

Αγρότες – κτηνοτρόφοι, οι εφαρμοζόμενες σκληρές, αντιλαϊκές πολιτικές στα πλαίσια του λεγόμενου «Μεσοπρό-θεσμου» Προγράμματος πλήττουν άγρια και τους αγρότες, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς . Συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση στην ίδια αντιαγροτική ρότα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ , που εδώ και χρόνια συναποφασίζουν και εφαρμόζουν στη χώρα μας οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και στηρίζουν ΛΑΟΣ και «παρελκόμενοι» .
Με τα νέα μέτρα οξύνεται το οικονομικό αδιέξοδο και αβεβαιότητα των μικρομεσαίων αγροτών. Η άνοδος του ΦΠΑ στο 23% , για μια σειρά προϊόντα θα αυξήσει κατακόρυφα και το κόστος ζωής στο χωριό . Επιπλέον θα ασκηθεί από εμποροβιομήχανους ακόμη μεγαλύτερη πίεση για παραπέρα πτώση στις τιμές των αγροτικών προϊόντων για τους παραγωγούς, χωρίς αντίστοιχες καλύτερες και πιο προσιτές τιμές για τον εργαζόμενο καταναλωτή . Ο νέος ΄΄χαρατσονόμος΄΄ του ΕΛΓΑ , που δίκαια προκάλεσε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες της μικρομεσαίας αγροτιάς, αυξάνει κατακόρυφα τις εισφορές των αγροτών, χωρίς όμως να εξασφαλίζει κάλυψη της παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους(πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι, περονόσπορο στα αμπέλια, φουζικλάδιο στα μήλα κ.ά) με αποτέλεσμα αντί για αποζημιώσεις να δίνονται ψίχουλα ή και τίποτα. Δεν είναι τυχαίο ότι το 35% περίπου των αγροτών δεν έχουν πληρώσει ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν!
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι. Η κτηνοτροφία καταρρέει, καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις. Με την άνοδο των τιμών στις ζωοτροφές κατά 25% περίπου το τελευταίο διάστημα και την ταυτόχρονη μείωση στις τιμές παραγωγού στο γάλα που επιβάλλει το καρτέλ, όπως και οι χαμηλές τιμές στο κρέας μειώνουν κατακόρυφα το αγροκτηνοτροφικό εισόδημά.
Οι αποφάσεις για την νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα εντείνουν τα προβλήματα της αγροτιάς. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για τους συνεταιρισμούς και ταυτόχρονα βάζει στο στόχαστρο διάλυσης το αγροτικό κίνημα, προσπαθώντας να το χειραγωγήσει και να το ελέγξει, ώστε να μην είναι ικανό να βάλει εμπόδια με τους αγώνες και την δράση του στην αντιαγροτική λαίλαπα που έρχεται.
Αγρότες – Κτηνοτρόφοι >>> ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
Σας καλούμε όλους
Την Δευτέρα 10 Οκτώβρη 2011 και ώρα 7 μμ στο Δημαρχείο του Σουφλίου
Στη σύσκεψη θα μιλήσει
το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ >>> Ρίζος Μαρούδας