Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ




Με δημαγωγικό και αποπροσανατολιστικό τρόπο ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης προχώρησε σε επιστολή για την αύξηση του Πετρελαίου Θέρμανσης όταν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξή του απέρριψε πρόταση που καταθέσαμε για να συζητηθεί ως θέμα πρό ημερήσιας διάταξης, έχοντας υπόψη ότι από 15.10.11 με την έναρξη της χειμερινής περιόδου αυξάνεται κατακόρυφα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έθετε τις παρακάτω σκέψεις και προτάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα:
Τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα έχουν ρίξει το ...
βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των νέων, σε τέτοιο σημείο που με δυσκολία πλέον χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες επιβιώνουν και καλύπτουν στοιχειωδώς τις βασικές ανάγκες τους.
Η κλιμακούμενη φοροεπιδρομή με το «Τέλος επιτιδεύματος», τις «εισφορές αλληλεγγύης» τα νέα χαράτσια στα ακίνητα, οι απολύσεις, η εργασιακή εφεδρεία κ.ά, χτυπάνε βίαια την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.
Ακόμα πιο δυσβάσταχτο θα είναι για χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά το κόστος για θέρμανση φέτος, καθώς η πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας από κοντά με τη δράση των μονοπωλίων στον κλάδο της διακίνησης καυσίμων, εκτινάσσουν τις τιμές των καυσίμων σε δυσθεώρητα ύψη.
Με το αυξημένο χαράτσι πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης συνεχίζεται η φοροληστεία των λαϊκών εισοδημάτων με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήδη να προετοιμάζει και τις νέες τρανταχτές ανατιμήσεις για τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Από τις 15 Οκτώβρη, με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης εκτινάσσεται, σχεδόν σε τριπλάσια επίπεδα, συγκεκριμένα στα 60 ευρώ στο χιλιόλιτρο (από 21 ευρώ πέρσι) με την αύξηση να φτάνει στα 39 ευρώ στο χιλιόλιτρο. Πάνω στο πρόσθετο χαράτσι φορτώνουν και τον αυξημένο ΦΠΑ (ακόμη 23%) στέλνοντας τη διαφορά στα 48 ευρώ, περίπου στα 5 λεπτά στο λίτρο χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι τυχόν ανατιμήσεις που θα φορτώσει το κύκλωμα διύλισης και εμπορίας.
Για το λαό της περιοχής μας η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανυπόφορη λόγω του ότι η Περιφέρειά μας είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. όπου η ανεργία καλπάζει στα ύψη.
Για την αδηφαγία της πλουτοκρατίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήδη προετοιμάζει και την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο της ερχόμενης χρονιάς, θα το περιλάβουν δηλαδή στα νέα μέτρα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012. Για το λαό, το πετρέλαιο θέρμανσης στη κυριολεξία γίνεται άπιαστο όνειρο. Η εξίσωση σημαίνει την απογείωση των ειδικών φόρων από τα 21 ευρώ πέρυσι στα 412 ευρώ στο χιλιόλιτρο για το 2012 και για τα επόμενα χρόνια, με την πρόσθετη ληστεία να ξεκινά από τα 391 ευρώ στο χιλιόλιτρο!
Απαιτούμε επίδομα θέρμανσης με την κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ για όλους τους ανέργους, τα ΑΜΕΑ, και τα νοικοκυριά μέχρι 40.000 ευρώ. εισόδημα.
Οταν μια κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να κόψει όλα τα παραπάνω, δε θα σταματήσει πουθενά. Ο εκβιασμός, η απειλή της «πτώχευσης» θα επιστρατεύεται συνεχώς, για να σκύψει κι άλλο ο λαός. Κι αυτό γιατί η χρεοκοπία του λαού είναι όρος για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, για να χάσουν όσο γίνεται λιγότερο οι μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτή η πολιτική πρέπει πρώτα και κύρια να καταδικαστεί στις λαϊκές συνειδήσεις. Δε θα υπάρξει τέλος στην κόλαση, αν ο λαός οργανωμένα δε βάλει ένα τέρμα.
Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι πρέπει να αναδείξουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής, και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια άλλη κοινωνία της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας όπου ο πλούτος που θα παράγεται θα είναι δικός του.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να θέσουν το θέμα του πετρελαίου θέρμανση ως θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24.10.2011.



ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΕΛΛΗΣ