Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΘΡΑΚΗΣ- Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

ΚΚΕ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε ιδιώτες το δικαίωμα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος χρυσού στο Πέραμα Θράκης, επιβεβαίωσε εκ νέου χτες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μετέφερε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων και των μαζικών φορέων της περιοχής, ζητώντας την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού και όχι σε βάρος του περιβάλλοντος και των εργαζομένων.
«Η ανάπτυξη θα γίνει με ιδιωτικές επενδύσεις είτε Ελλήνων επιχειρηματιών, είτε επιχειρηματιών που θα φέρουν κεφάλαια από άλλες χώρες και καλώς να ορίσουν αυτές οι επενδύσεις», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Παπακωνσταντίνου, ξεκαθαρίζοντας τις κυβερνητικές προθέσεις, προσθέτοντας πως «η συντεταγμένη πολιτεία βάζει κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ετσι γίνεται σε όλο τον κόσμο». Παράλληλα, κάλεσε το ΚΚΕ να απαντήσει στο αν επιθυμεί ή όχι την εκμετάλλευση του κοιτάσματος, υποστηρίζοντας πως δημιουργεί εντυπώσεις περί προσπεράσματος της τοπικής κοινωνίας.
«Είναι κεντρική επιλογή του ΠΑΣΟΚ η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, εντάσσεται στο στόχο της συγκέντρωσης των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εδώ εντάσσεται και αυτή η απόφαση», τόνισε ανταπαντώντας ο Σπύρος Χαλβατζής, σημειώνοντας πως «όλα αποφασίζονται, όλα γίνονται για την υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου». Απαντώντας στον υπουργό Περιβάλλοντος σημείωσε ότι «στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής, και ασφαλώς μιας άλλης εξουσίας, μιας λαϊκής εξουσίας και οικονομίας μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και φυσικά ο ορυκτός πλούτος. Αλλά να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού, λαμβάνοντας υπόψη και παίρνοντας εκείνα τα μέτρα που θα προστατεύσουν το περιβάλλον, θα προστατεύσουν την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής». Εξήγησε ότι «η λήψη τέτοιων μέτρων έχουν οικονομικό κόστος και αυτό το οικονομικό κόστος οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις το αποφεύγουν κάθε φορά». Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι «θα ενισχυθεί η πάλη των εργαζομένων με ενιαίο, συντεταγμένο και συντονισμένο αγώνα για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα».
Αλεξανδρούπολη 01 Οκτώβρη 2011 Ν.Ε. Έβρου του ΚΚΕ