Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΜΠΑΚΗ




ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η παρέμβαση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης σε συγκέντρωση επιχειρηματιών, υπό μορφή απειλής προς την κυβέρνηση ότι «η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία… τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος…» είναι απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική και ιδίως επικίνδυνη.
Σε συνθήκες κρίσης οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας βρίσκονται σε πολύ άσχημη θέση. Εισόδημα, συντάξεις, υγεία, παιδεία, πρόνοια όλα πήγαν στον πάτο. Και από την άλλη μεριά οι μεγαλοεπιχειρηματίες να απαιτούν όλο και περισσότερα κέρδη και όλο και νέα μέτρα σε βάρος του λαού.
Οι εργαζόμενοι και στη Θράκη ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι η κύρια αιτία των δεινών τους είναι τα μονοπώλια και η ιδιοκτησία τους στα μέσα παραγωγής. Ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι υπεύθυνοι είναι οι πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, το κόμμα της Μπακογιάννη αλλά και η ΕΕ.
Απ αυτή την αλήθεια πάει να αποπροσανατολίσει και ο Δήμαρχος, που είναι στέλεχος της ΝΔ και υποστηρικτής της αντιλαϊκής πολιτικής, θύμα της οποίας είναι και οι εργαζόμενοι, οι φτωχομεσαίοι αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες της Θράκης.
Συγχρόνως όμως αυτές οι δηλώσεις ανοίγουν και δημιουργούν νέο έδαφος για παρεμβάσεις-επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Η περιοχή μας και γενικότερα η Αν Μεσόγειος βράζει από τους ανταγωνισμούς, τους άξονες και αντιάξονες για τον έλεγχο των δρόμων και των πηγών ενέργειας.
Στις παρεμβάσεις-επεμβάσεις τους για τέτοια ή και άλλα παρόμοια θέματα υπάρχει η ιστορία, εμπειρία του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, που πρέπει όλους να τους κάνει πιο προσεκτικούς.
Οι ιμπεριαλιστές ενισχύουν και αξιοποιούν τον εθνικισμό και κάθε συζήτηση για αλλαγή συνόρων.
Είναι στο χέρι των λαών να σηκώσουν ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο σε κάθε τέτοιου είδους σχεδιασμούς και προφανώς να δώσει απάντηση σε παρόμοιες δηλώσεις.

Αλεξ/πολη, 14/10/2011.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Δευτεραίος Σάββας
Πεϊχαμπέρης Πασχάλης
Τρέλλη Φανή