Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορεστιάδας- Ανακοιίνωση με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των διοδίων στον ΙΑΣΜΟ




Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορεστιάδας θεωρεί απαράδεκτη και πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας τη λειτουργία του πρώτου σταθμού διοδίων στον κόμβο του ΙΑΣΜΟΥ. Με βάση το σχεδιασμό θα λειτουργήσουν σύντομα άλλοι 6 σταθμοί στο μήκος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ από το Αρδάνιο μέχρι την Θεσσαλονίκη.
Ένα ταξίδι από την Ορεστιάδα στη Θεσσαλονίκη με επιστροφή θα κοστίζει πάνω από 30 Ευρώ
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ παραχώρησαν τους δρόμους στο μεγάλο κεφάλαιο με απαράδεκτες συμβάσεις για να τους εκμεταλλεύονται με τα χαράτσια των διοδίων. Τους έστησαν κυριολεκτικά μια χρυσοφόρα επιχείρηση για να θησαυρίζουν . Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας θα πληρώνουν καθημερινά ακριβά την πολιτική αυτή.
Οι διακηρύξεις τους περί αποκέντρωσης και ανάπτυξης της Περιφέρειας κλπ αποδείχτηκαν πέρα για πέρα ψεύτικες. Αντίθετα με την πολιτική τους υψώνουν νέα εμπόδια και απομονώνουν ακόμα περισσότερο την Περιφέρεια από τα αστικά κέντρα. Αν κοντά στα διόδια προσθέσουμε τη δραματική αύξηση των καυσίμων, το κόστος ενός ταξιδιού προς τα αστικά κέντρα γίνεται πια δυσβάσταχτο για τις λαϊκές οικογένειες. Ακόμα η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, θα περιορίσει την επισκεψιμότητα στην περιοχής μας και θα προσθέσει επιπλέον κόστος στα προϊόντα από και προς τις ακριτικές περιοχές.

Τα διευρωπαϊκά δίκτυα έγιναν με κοινοτικούς πόρους, αλλά και με εθνικά κονδύλια, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πλήρωσαν ακριβά για να κατασκευαστεί ένα έργο και θα ξαναπληρώνουν εφ’ όρου ζωής κάθε φορά που θα το χρησιμοποιούν. Τελικά ο πολυδιαφηζόμενος γίνεται στα χέρια κάποιων «ομίλων» εργαλείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού σε βάρος των εργαζομένων.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΤΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορεστιάδας
 Καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να αντιδράσουν δυναμικά και να διεκδικήσουν να έχουν όλοι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στην «Εγνατία»
 Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέα Δημοκρατία που με οδηγίες της ΕΕ παραδίδουν , λιμάνια , αεροδρόμια , δρόμους , υποδομές στο μεγάλο κεφάλαιο για παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Κατάργηση όλων των διοδίων τώρα
Έχουμε πληρώσει και ξαναπληρώσει για τους δρόμους και τους δικαιούμαστε