Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και ψηφίστηκε ομόφωνα

Σχέδιο ψηφίσματος
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας
των διοδίων στον κόμβο του ΙΑΣΜΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ορεστιάδας θεωρεί νέο πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας τη λειτουργία του πρώτου σταθμού διοδίων στον κόμβο του ΙΑΣΜΟΥ. Η κατασκευή και λειτουργία άλλων 6 σταθμών διοδίων όπως είναι ο αρχικός σχεδιασμός στο μήκος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ από το Αρδάνιο μέχρι την Θεσσαλονίκη θα υψώσουν νέα εμπόδια και θα απομονώνουν ακόμα περισσότερο την ακριτική περιοχή μας από τα αστικά κέντρα.
Αν κοντά στα διόδια προσθέσουμε τη δραματική αύξηση των καυσίμων, το κόστος ενός ταξιδιού προς τα αστικά κέντρα γίνεται δυσβάσταχτο για τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας . Ακόμα η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, θα περιορίσει την επισκεψιμότητα στην περιοχής μας και θα προσθέσει επιπλέον κόστος στα προϊόντα από και προς τις ακριτικές περιοχές.
Είμαστε αντίθετοι με την παραχώρηση των εθνικών δρόμων σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες για εκμετάλλευση. Τους έστησαν κυριολεκτικά μια χρυσοφόρα επιχείρηση για να θησαυρίζουν . Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας θα πληρώνουν καθημερινά ακριβά αυτήν την πολιτική .
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας είναι αντίθετο με αυτήν την πολιτική και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες που θα γίνουν από μαζικούς φορείς της περιοχής μας για σύγχρονους δρόμους , ασφαλείς, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση.
Ορεστιάδα 15/11/2011