Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ - "ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ"



Κανένας εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας!

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και να παλέψουν ενάντια στις μεθοδευόμενες απολύσεις
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία δήλωση για την προϋπηρεσία τους καθώς αυτή θα αποτελέσει εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για να τους βγάλει στην εφεδρεία, απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη εγκύκλιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητά από τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους και σε διαφορετική περίπτωση απειλεί ότι αυτή δεν θα προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου των εργαζομένων.
Ολόκληρη η ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο έχει ως εξής:

Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία.

Συνάδελφοι, η τρικομματική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.) για να προωθήσει γρήγορα τις αντεργατικές της ρυθμίσεις οξύνει την ιδεολογική και πολιτική τρομοκράτηση των εργαζομένων και τις εκβιαστικές της μεθοδεύσεις.
Έτσι μετά τις εγκυκλίους, που έστειλε για την εργασιακή εφεδρεία και επειδή απ' ό,τι φαίνεται δεν της βγαίνουν τα νούμερα των 30.000 εργαζομένων, που θέλει μέχρι τις 27 Νοέμβρη να βγάλει στην εφεδρεία, καλεί τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) να πάνε μόνοι τους να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους για να βγουν και αυτοί στην εφεδρεία και μάλιστα εθελούσια.
Μάλιστα, για να πετύχει το στόχο της, τους τρομοκρατεί και τους εκβιάζει ότι αν δε δηλώσουν τώρα την προϋπηρεσία τους, δε θα υπολογιστεί μελλοντικά στη σύνταξη.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, με τις επιλογές της αυτές, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προσδοκά να υποτάξει τους εργαζόμενους στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.
Να μην υπακούσει κανένας, να μην παραδοθεί κανένας. Να τους παρεμποδίσουμε.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία δήλωση για προϋπηρεσία που θα αξιοποιηθεί για να βγουν στην εφεδρεία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν για μαζικές γενικές συνελεύσεις και να οργανώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην εφεδρεία και τις απολύσεις.
Να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια της λυκοσυμμαχίας κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και κεφαλαίου για κατάργηση του δικαιώματος όλων μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ».
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την προσπάθεια του υπουργείου και καλεί τον υπουργό Δ. Ρέππα να ανακαλέσει αμέσως την παράνομη εγκύκλιο. Δηλώνει ότι ο κάθε εργαζόμενος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία του όποτε αυτός αποφασίσει, καθώς και όσο χρόνο θέλει από αυτή.
Επίσης, η ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανακοίνωσή της καλεί τους συλλόγους - μέλη της να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τη χορήγηση οποιωνδήποτε στοιχείων από τα Γραφεία Προσωπικού που αφορούν την προϋπηρεσία των εργαζομένων.
Νοέμβρης 2011