Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου



Φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους στις μονάδες του Εβρου (110 Α/Κ ΜΜΠ Καβησός και 535 Μ/Κ ΤΠ Φέρρες), με αφορμή την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου, συνέταξαν επιστολή που μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" φτιάχτηκε για να σώσει τους καπιταλιστές και όχι το λαό, για να εφαρμόσει νέα χειρότερα μνημόνια και ακόμα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σώσει το λαό, αν ο ίδιος με την οργανωμένη του δύναμη δεν καταργήσει την ιδιοκτησία των μονοπωλίων.
Η αντιδικτατορική πάλη, η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί πηγή έμπνευσης για το λαό και τη νεολαία».
Και συνεχίζει παρακάτω: «Για εμάς τους φαντάρους το σύνθημα "έξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ" είναι επίκαιρο όσο ποτέ! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε "γην και ύδωρ" στους Ευρωπαίους και ΝΑΤΟικούς φονιάδες των λαών, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τη σφαγή των λαών στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Κόσσοβο. Ηταν και είναι προκλητικοί όταν μιλούν για ανθρωπισμό, για δήθεν ειρηνευτικές δυνάμεις. Αυτός που τους ενδιαφέρει είναι τα πετρέλαια και οι ενεργειακοί δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή. Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά ούτε και με την αποστολή του στρατού, που είναι να υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.
Το σύνθημα "Ψωμί - παιδεία - ελευθερία" είναι επίκαιρο όσο ποτέ καθώς οι περισσότεροι από εμάς είμαστε είτε εργαζόμενοι είτε άνεργοι και τα βγάζουμε πολύ δύσκολα πέρα για να υπηρετήσουμε την θητεία μας, με μισθό κοροϊδία 8,60 ευρώ το μήνα. Την ώρα που κόβουν από παντού στα στρατόπεδα σε είδη καθαριότητας, δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης που δικαιούμαστε, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο στο ΚΕΠΒ στη Θήβα να δίνουν 6,60 ευρώ αντί για 8,60 ευρώ στους νεοσύλλεκτους, ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δίνουν εκατομμύρια ευρώ στους καπιταλιστές.

38 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το δίλημμα είναι μονάχα ένα:
'Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».
Νοέμβρης 2011