Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Προς ιδιωτικοποίηση και τα ΚΔΑΠ ;


Δήμου Ορεστιάδας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - ΚΔΑΠ»



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία των εργαζομένων στα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης» και τις άλλες Κοινωνικές δομές του Δήμου Ορεστιάδας , καθώς δεν παίρνουν από το υπουργείο Εργασίας καμιά διαβεβαίωση ότι τα προγράμματα αυτά θα συνεχιστούν.



Όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ με τις πλάτες της ΚΕΔΕ και πολλών Δήμων, που εκκωφαντικά σιωπούν, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, είναι αποφασισμένη τους επόμενους μήνες , εφαρμόζοντας τις εντολές της ΕΕ, να προχωρήσει στην αντικατάσταση των προνοιακών υπηρεσιών των ΟΤΑ με τις « Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις » παραδίνοντας έτσι σε ιδιωτικές εταιρείες την κοινωνική πρόνοια και χρεώνοντας τη λειτουργία τους στους επωφελούμενους.

Τα χρήματα που συγκεντρώνουν από τον παραγόμενο πλούτο του λαού μας, την άγρια φορολόγηση με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, την πολιτική της λιτότητας, τη δραστική μείωση των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική, τα προορίζουν για την ικανοποίηση των αναγκών του κεφαλαίου.



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορεστιάδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της μ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει εργαζόμενους και επωφελούμενους.

Καλεί τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ , να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να συγκρουστούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης . Να παλέψουν για μια άλλη πολιτική όπου οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι χρόνια πάσχοντες, θα έχουν δημόσια και δωρεάν φροντίδα. Τα προγράμματα αυτά θα χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με σύγχρονες υποδομές, εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία και που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών αυτών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.



Υ.Γ

Την Τρίτη 23 Απρίλη και ώρα 6 το απόγευμα αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα περιοδέψει στα ΚΔΑΠ της Ορεστιάδας.

23/4/2013