Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Πλήγμα για τις Καστανιές και την περιοχή μας η μη λειτουργία του Δημοτικού αναψυκτηρίου


 



Δήμου Ορεστιάδας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πλήγμα για την περιοχή η μη λειτουργία

του δημοτικού αναψυκτηρίου Καστανεών

Πλήγμα για τις Καστανιές αποτελεί η μη λειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου. Ένας πανέμορφος χώρος αναψυχής, με πολύ σημαντική επισκεψιμότητα, που έδινε «ζωή» στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή και έσοδα στο Δήμο ( ήδη οι απώλειες από τη μη είσπραξη των ενοικίων ξεπερνά τις 25.000 ευρώ ) , δυστυχώς εδώ και 9 μήνες παραμένει σε πλήρη εγκατάλειψη , οι επισκέπτες έρχονται και φεύγουν απογοητευμένοι, βρίσκοντας το αναψυκτήριο κλειστό, τον περιβάλλοντα χώρο σε κακή κατάσταση και τις υποδομές αφύλακτες να «ρημάζουν» .

Για άλλη μια φορά ο τόπος πληρώνει ακριβά τις παραλείψεις , τις ανεπάρκειες, τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, των δημοτικών αρχών που εμπλέκονται στο πρόβλημα και ήταν στο τιμόνι του πρώην Δήμου Βύσσας και του νυν Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας. Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν διασφάλισαν με ξεκάθαρο τρόπο τη διαδικασία της ενοικίασης , αφήνοντας «χώρο» στους ενδιαφερόμενους για αμφισβητήσεις , ενστάσεις , προσφυγές και εμπλοκή τελικά ακόμα και της δικαιοσύνης.

Ακόμα οι πρώην και νυν Δημοτικές αρχές φέρνουν την πρώτη ευθύνη που ο Άρδας με το παρόχθιο δάσος και τις «χίλιες» ομορφιές παραμένει δυστυχώς αναξιοποίητος.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορεστιάδας, καλεί τους κατοίκους των Καστανεών άμεσα, οργανωμένα και δυναμικά να παρέμβουν και να απαιτήσουν να μην χαθεί άλλη μια καλοκαιρινή περίοδος, να επαναλειτουργήσει τώρα το αναψυκτήριο , να καθαριστεί ο περιβάλλον χώρος και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Υ.Γ Την Τετάρτη 10 Απρίλη το απόγευμα αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης θα επισκεφθεί το χώρο αναψυχής θα αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας και θα περιοδέψει στα καφενεία του χωριού.

Ορεστιάδα 8/4/2013